Спортен център

Фитнес

Фитнесът на СПА Хотел Танне e oборудван с професионални уреди с марката PRECOR и предлага приятна обстановка с огледала и аудио озвучаване.

Уредите са оборудвани с компютърни системи, които отчитат времетраенето на заниманието, пулса, изразходените калории и всеки клиент може сам да избере нивото на натоварване в зависимост от здравословното си състояние, възраст , тегло и целите , които си поставя.

Басейн

Басейнът е закрит, с размери 9 на 5 метра и дълбочина от 1.40 до 1.80 метра. Водата е минерална и температурата на водата е 33 градуса, което го прави най-топлия басейн в Банско. Около басейна има шезлонги за отмора. През лятото те са разположени на английския двор в близост до басейна за слънчеви бани.

Атракционен басейн

Басейна е с размери 6 на 3 метра и дълбочина 0.90 м. Температурата на водата е 38 градуса. Допълнителни екстри са  2 хидромасажни легла,  хидрооръдие и джакузи. Те създават условия за пълен Релакс и Отмора.

Руска баня

Състои се от парно помещение с дървени скамейки и печка на дърва, която е покрита със специални парни камъни с голям коефициент на задържане на топлина и подходящи за заливане с вода и създаване на големи количества водна пара.

За разлика от финландската сауна, руската баня не е толкова гореща, тъй като е прието да се излива повече вода върху парните камъни, отколкото във сауната. Поради това помещението на банята е с по-голямо съдържание на водни пари. Температурата е около 80 градуса.

Парна баня

СПА Центърът притежава голяма Парна баня. Тя е превъзходно средство за възстановяване на силите, очистване на организма от шлаки, закаляване и намаляване на теглото. При такава баня се подобрява снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус и придава еластичност на кожата. Горещата пара засилва кръвообращението, стимулира работата на сърцето и белите дробове, подобрява обмяната на веществата и качествения състав на кръвта (повишава се количеството на хемоглобина, еритроцитите, левкоцитите), активизира дейността на жлезите с вътрешна секреция, успокоява болката. Температурата е около 40 градуса.

Стая за Релакс

В нея има отопляеми легла. Цветните пана и приятна музика допълват усещането, че си попаднал в Рая.

Финландска сауна

Сауната побира между 5 и 12 човека. Престоят не е ограничен по време и е в зависимост от желанието на клиента за релаксация, тонизиране и ободряване.

Нискотемпературна билкова сауна

Температурата на сауната е около 60 градуса. Използват се билкови аромати.

Солна стая с мъгла

Солната стая е най-модерната процедура за СПА и УЕЛНЕС центровете. Чрез модерна технология (халогенератор) в  солната стая се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори и морския бряг. Изградена е изцяло от покрити със сол стени.

Леден кът

Охлаждащите процедури са част от топлинните процедури. След престоят в сауна, парна баня или други топлинни процедури задължително трябва да се завърши с охлаждане на тялото, защото без това ефекта от топлинната процедура рязко спада.
Леденият кът е модерен начин за охлаждане на тялото след топлинни процедури. Генерира се лед непрекъснато необходим за охлаждането.